Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezésrss

Lentinán, a shiitake csodás hatóanyaga hazánkban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lentinán, a shiitake csodás hatóanyaga hazánkban!

| Hírek | 2015-03-06

lentinán nem más, mint a shiitake gyógygomba hatóanyaga, ennek köszönheti ez a gomba sok-sok hasznos hatását. A shiitake gombát már igen régóta ismerik és használják a keleti világban, de a nyugati civilizáció csak az 1970-es években kezdte felismerni jótékony hatását. Megfigyelték, hogy a shiitake gyógygomba rendszeres fogyasztói életerősebbek, aktívabbak, s talán még fiatalosabbak is lesznek, mint e gombát nem fogyasztó társaik. Később tudományos vizsgálatok tömegeinek is alávetették a shiitake gombát és megállapították, hogy többek között a lentitnán az az anyag, melynek köszönhetjük e gomba csodás hatását. De nézzük sorban, hogy miért is csodálatos hatású ez a lentinán?

Tudományos vizsgálati eredményekkel már számos hatását igazolták a lentinánnak, így például

  • koleszterinszint csökkentő hatását,
  • vírusos betegségekre kifejtett hatását (például influenza, HPV vírus, HIV, kanyaró és egyéb vírusok okozta betegségek)
  • daganatos betegségek esetében is bizonyította használhatóságát (például gyomorrák, emlőrák).
daganatos betegségek esetében is, épp úgy mint a vírusfertőzések esetében, az immunrendszerrre kifejtett hatása révén tud segíteni. A lentinán ugyanis az immunrendszerünket aktivizálja a szervezetet megtámadó, idegen behatolók ellen, és bizony egy vírus vagy egy kóros daganatos sejt is ilyen. A természetes ölősejtek (NK-sejtek) a lentinán hatására támadásba lendülnek és kiiktatják a keringésből ezeket a szervezet számára idegen, kártékony sejteket.
A tudományos vizsgálatok olyan mértékben alátámasztották a lentinán hatékonyságát, hogy Japánban gyógyszerként is használják, többek között daganatos betegek kiegészítő terápiájában, főleg gyomorrákos és emlőrákos betegeknél.
shiitake gyógygomba hazánkban őrlemény formájában, élelmiszerként is megvásárolható. Finom, fokhagymás ízvilága alkalmassá teszi ételeink ízesítésére, s ez egy egyszerű módja annak, hogy ez a fantasztus gyógygomba a mindennapjaink részévé válhasson. Érdemes bio körülmények között termesztett shiitake őrleményt választani, mely garantáltan kiváló minőségű. Hazánk talán legnagyobb és legelismertebb bio gyógygomba termesztője a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor, aki számos Biokontroll Hungária által minősített gyógygomba termékkel büszkélkedhet, így a bio ganoderma gomba mellett a bio shiitake gombával is. Bio gombát is tartalmazó bio minősített termékei – a Dr. Ganolife termékcsalád – is méltán híresek .
shiitake gyógygomba standardizált kivonata, mely a lentinán (béta-glükán) hatóanyagot tartalmazza koncentrált és mérhető formában, étrend-kiegészítő oldat formájában is kapható már hazánkban. Így sokkal pontosabb mennyiségben tudjuk adagolni a lentinánt a különböző problémákkal küzdő, és ezáltal immuntámogatást igénylők számára.
shiitake gomba kivonatával kezelt rizskorpa, a BioBran®, melyet egy japán gyógyszercég fejlesztésztett ki, klinikailag számos tudományos vizsgálattal is büszkélkedhet, melyek igazolták embereken is e készítmény hatékonyságát. 
A shiitake gombáról még számos hasznos információt olvashatnak a Gombakirály Hírek rovatunkban! Amennyiben kérdése merült fel, hívja orvos-természetgyógyász, gyógygomba szakértő tanácsadónkat, aki készségesen segít Önnek megválaszolni felmerült kérdéseit!
gombakiraly.hu

Fizetett hirdetések (x)